Σπανακόρυζο αλάδωτο
14 Απριλίου 2013
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
400 γρ. σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
ελάχιστο μάραθο
Ρύζι (3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
αλάτι-πιπέρι
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (καλύτερα στο μπλέντερ για να λιώσουν). Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι στο χέρι και το προσθέτουμε στα τελευταία 10 λεπτά, για να είναι πιο έντονη η γεύση του.
Γιαχνίζουμε τα κρεμμύδια σε ελάχιστο νερό για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το καθαρισμένο σπανάκι και στη συνέχεια 700 ml νερό και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Όταν βράσουν καλά προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού (αν θέλουμε να εισχωρήσει το λεμόνι στο ρύζι μας).
Βράζουμε περίπου 20-25 λεπτά ώσπου να σκάσει το ρύζι. Αν έχουμε κρατήσει το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, το προσθέτουμε 10 λεπτά μετά το ρύζι.
Φωτογραφία: zoyridi.blogspot.com