Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πατάτες Κυπριακές

10 Απριλίου 2013

Πατάτες Κυπριακές

ab2e81a99745ffff6c06e2be93290d1bpatateskyrpiakes (1)Υλικά :

1.5 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιου
1.5 κιλό πατάτες μακρόστενες μετρίου μεγέθους
1.5 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι τριμμένο
Αλάτι

Εκτέλεση : 

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά τους να ακουμπάει στο ταψί. Παίρνουμε ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε πατάτα. Τις περιχύνουμε με το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν.

Πηγή: monastiriaka.gr