Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ρωσία: “Επικίνδυνη” η απόφαση του Eurogroup για το “κούρεμα” των καταθέσεων στην Κύπρο

21 Μαρτίου 2013

Ρωσία: “Επικίνδυνη” η απόφαση του Eurogroup για το “κούρεμα” των καταθέσεων στην Κύπρο

œÂÒÒ-ÍÓÌÙÂÂÌˆËˇ ÔÂÁˉÂÌÚ‡ –ÓÒÒËË ¬Î‡‰ËÏË‡ œÛÚË̇

Πηγή: ITAR-TASS

Πούτιν: «Άδικη και επικίνδυνη» η φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κρεμλίνο για τις εξελίξεις στην Κύπρο, και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν μέτρα αντίδρασης και αντιμετώπισης της κατάστασης από τη ρωσική πλευρά, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν σχετικές λεπτομέρειες.

«Αξιολογώντας την πιθανή απόφαση να επιβληθεί επιπλέον φορολόγηση στις καταθέσεις στην Κύπρο, ο Πούτιν δήλωσε πως εάν εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα ήταν άδικη, αντιεπαγγελματική κι επικίνδυνη”, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η δασμολόγηση στην Κύπρο θα ήταν δίκαιη εάν εφαρμοζόταν μόνον στα επιτόκια των καταθέσεων, ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Σατάλοφ.

Ο έκτακτος φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις στην Κύπρο αναμένεται να πλήξει σε μεγάλο βαθμό περιουσιακά στοιχεία Ρώσων, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια ώρα, οικονομικοί αναλυτές και σχολιαστές στη Ρωσία εκτιμούν ότι θα είναι αναπόφευκτη η φυγή ρωσικών κεφαλαίων από τη Μεγαλόνησο και περιγράφουν με δραματικούς τόνους την κατάσταση στην Κύπρο και στην Ευρωζώνη γενικότερα

Πηγή: rbth.gr