Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα

5 Μαρτίου 2013

Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα

tigania-kotopoulo-fetaΣυνταγή Αλέξανδρος Γιώτης

Φωτογραφίες Γιώργος Δρακόπουλος

  Ένας εξαίσιος μεζές για τους λάτρεις της φέτας.

Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους του 1 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα, κατά προτίμηση καπνιστή (θα τη βρούμε σε μπαχαράδικα)
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, καλά στραγγισμένα και χοντροκομμένα (φυλάμε το χυμό τους στο ψυγείο, για άλλη συνταγή)
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, χοντροτριμμένη

Μερίδες 4

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 40΄

Διαδικασία Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε για 2 – 3 λεπτά τους κύβους κοτόπουλου και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτουμε πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και την πάπρικα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ντοματάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα φέτας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να χυλώσει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι Μια δροσερή ήπια ρετσίνα.

Πηγή: gastronomos.gr