Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Πατρών εκδήλωση για την πρόληψη των Αναπνευστικών παθήσεων

22 Δεκεμβρίου 2012

Υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Πατρών εκδήλωση για την πρόληψη των Αναπνευστικών παθήσεων

patron-ekdilosi

Τάκης Μαρτάτος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν.Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος ομιλία από την Ιατρό-Πνευμονολόγο Κα Ασημίνα Ζανιά-Τσιμάρα με θέμα “Πρόληψη των Αναπνευστικών Παθήσεων”.

Κατά την ομιλία τονίστηκε ιδιαιτέρως η σπουδαιότητα του αναπνευστικού συστήματος καθώς και οι βασικοί τρόποι πρόληψης των αναπνευστικών νοσημάτων.

Στο τέλος της ομιλίας έγιναν δωρεάν εξετάσεις σπιρομετρήσεως σε όσους εκ του ακροατηρίου επιθυμούσαν.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος και το υπόλοιπο προσωπικό συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια οργάνωση της προσπάθειας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και αποτέλεσε τη δεύτερη από μια σειρά ανάλογων ενεργειών που έχουν προγραμματιστεί σε επιστημονική συνεργασία με την πνευμονολόγο Κυρία Ασημίνα Ζανιά-Τσιμάρα και στόχο έχουν την ενημέρωση του κοινού σε βασικά αναπνευστικά θέματα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και στον χαιρετισμό του επισήμανε το σπουδαίο ρόλο του ιατρών σε θέματα κοινωνικής προσφοράς καθώς και την αρίστη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως με τον ιατρικό κόσμο σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

 

Πηγή: http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/14939-2012-12-20-20-18-10