Μη πετάτε τα κατακάθια του καφέ, γιατί είναι χρήσιμα
27 Νοεμβρίου 2012
– Βάλτε στα φυτά σας ( όχι υπερβολές στην ποσότητα ) στο χώμα της γλάστρας , ως λίπασμα
– Πλύντε και ξεμυρίστε τα πολύ βρώμικα χέρια σας με τα κατακάθια του καφέ
– Τα κατακάθια σας χρησιμεύουν γιά να καθαρίσετε τα λίπη από τα μάτια της κουζίνας και θα διώξουν και την άσχημη μυρωδιά
– Χρησιμεύουν και γιά την κακοσμία του ψυγείου. Βάλτε λίγο σ’ ένα μπωλάκι στο ψυγείο και θα το διαπιστώσετε
– Αν δεν έχουν ξεραθεί, χρησιμεύεουν γιά να γυαλίσετε μικρές χαραγματιές σε ξύλινα έπιπλα, τρίβοντας κυκλικά
– Σαν απωθητικό γιά τους ψύλλους στο σκυλί σας…να πως: τον μπανιάρετε και μαζί με το σαμπουάν του προσθέστε και κατακάθια, μετά ξεπλένετε κανονικά
– Επίσης γιά να διώξετε τα μυρμήγκια
-Για να μαλακώσει το κρέας
– Αν θέλετε να χρωματίσετε κάτι (σε καφέ εννοείται) βάλτε τα κατακάθια μαζί με ότι θέλετε να χρωματίσετε και θα γίνει καφέ
– Κάνετε τέλεια απολέπιση προσώπου με τα κατακάθια του καφέ
-Προληπτικά, γιά να μη βουλώνουν τα σιφόνια του νεροχύτη και γιά να μη μυρίζουν άσχημα, ρίχνουμε που και που κατακάθια του καφέ και μετά αφήνουμε να τρέξει ζεστό νερό.
* Κι επειδή με ρωτάτε τι καφέ και ποιά κατακάθια, ότι καφές νάναι, Ελληνικός, Γαλλικός, … οπουδήποτε .. καφές νάναι!
Πηγή:meacolpa.blogspot.gr