Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ψαρόσουπα (με ροφό, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο)

14 Νοεμβρίου 2012

Ψαρόσουπα (με ροφό, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο)

Για την ψαρόσουπα χρειαζόμαστε:

1- 1,5  kg ψάρια για σούπα (ροφό, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή κοκκινόψαρο)

1 κρεμμύδι ξερό

1 μεγάλη ντομάτα

3-4 καρότα

3-4 κολοκυθάκια

5-6 πατάτες

1/2 ματσάκι σέλινο

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

χυμό λεμονιού

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε κύβους.

Καθαρίζουμε και χαράζουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι.

Σε μια χύτρα ρίχνουμε 2 λίτρα νερό.

Ρίχνουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά, το σέλινο, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.

Βράζουμε για 5΄.

Κατόπιν, βάζουμε καθαρισμένα τα ψάρια και ελαφρώς αλατισμένα σε καλάθι ατμού.

Το τοποθετούμε πάνω απο τα λαχανικά, κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για άλλα 5′-7΄ λεπτά.

Σε κανονική κατσαρόλα βράζουμε τα λαχανικά έως ότου μαλακώσουν.

Κατόπιν, βγάζουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και βάζουμε να βράσουν τα ψάρια στο ζωμό.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό για να είμαστε βέβαιοι πως δεν υπάρχουν κοκκαλάκια.

Μέσα στο ζωμό, ρίχνουμε λίγα απο τα λαχανικά μας και τα πολτοποιούμε με τη ράβδο-μπλέντερ. (Αν δεν έχουμε, στο multi, με λίγο ζωμό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα). Μ’ αυτό τον τρόπο χυλώνει καλύτερα η σούπα μας.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας και καθαρισμένα τα ψάρια.

Σερβίρουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού.

– Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε ξεχωριστά σε μια πιατέλα τα ψάρια με τα λαχανικά απο την σούπα.

– Επίσης, αν θέλουμε μπορούμε να αυγοκόψουμε την σούπα.

– Αν κάποιοι στην οικογένεια δεν τρώνε τα λαχανικά, μπορούμε να τα πολτοποιήσουμε όλα και να τα προσθέσουμε στην σούπα. Ετσι καταναλώνονται χωρίς να το καταλάβουν.

Καλή επιτυχία!!!!!!

Πηγή:koukfamily-cook.blogspot.gr