Γεμιστοί κολοκυθοανθοί
11 Οκτωβρίου 2012
Μία ιδιαίτερη συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς.
Υλικά:
300 γρ ρύζι
20 κολοκυθοανθούς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός
2-3 κουταλιές δυόσμος
2-3 κουταλιές βασιλικός
2-3 κουταλιές θρύμπι ή θυμάρι αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λουλουδάκια και με πολλή προσοχή αφαιρούμε τον στήμονα. .Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.
Σε μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι, την μισή τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, 1 κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αμπελόφυλλα για να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια. Με προσοχή γεμίζουμε τα λουλουδάκια και τα κλείνουμε σαν φακελάκι. Τα τοποθετούμε σε σειρές πάνω στα κληματόφυλλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο ακόμα και μια κούπα νερό.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου, πρέπει το ρύζι να βράσει αλλά να μην λασπώσει και να πιεί το ζουμί του.
300 γρ ρύζι
20 κολοκυθοανθούς
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανός
2-3 κουταλιές δυόσμος
2-3 κουταλιές βασιλικός
2-3 κουταλιές θρύμπι ή θυμάρι αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λουλουδάκια και με πολλή προσοχή αφαιρούμε τον στήμονα. .Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι.
Σε μπολ τρίβουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε το ρύζι, την μισή τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, 1 κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αμπελόφυλλα για να μην κολλήσουν τα λουλουδάκια. Με προσοχή γεμίζουμε τα λουλουδάκια και τα κλείνουμε σαν φακελάκι. Τα τοποθετούμε σε σειρές πάνω στα κληματόφυλλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο ακόμα και μια κούπα νερό.
Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου, πρέπει το ρύζι να βράσει αλλά να μην λασπώσει και να πιεί το ζουμί του.
Πηγή: briefingnews.gr