Σουφλέ λαζάνια με τυρί
4 Οκτωβρίου 2012
Μία πολύ γρήγορη συνταγή για πολύ νόστιμα λαζάνια σουφλέ.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια λαζάνια
5 φέτες ζαμπόν
1/2 τυρί ρεγγάτο
1/2 τυρί έμμενταλ
1/2 τυρί γκούντα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη η δυο μικρά κουτιά
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά και το ζαμπόν σε κυβάκια. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα τσιγαρίζουμε με λάδι στο τέλος για να μην κολλήσουν.
Αφού βράσουν τα μακαρόνια, στρώνουμε τα μισά στο ταψί, από πάνω ρίχνουμε ζαμπόν και στη συνέχεια τα μισά τυριά, τη πιπέρια τη μισή για να κρατήσουμε και για μετά.Τελειώνοντας με τη πρώτη στρώση, μετά κάνουμε και τη δεύτερη στρώση κατά τον ίδιο τρόπο.
Στο τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι ότου ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται ζεστό.
1 πακέτο μακαρόνια λαζάνια
5 φέτες ζαμπόν
1/2 τυρί ρεγγάτο
1/2 τυρί έμμενταλ
1/2 τυρί γκούντα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρέμα γάλακτος μεγάλη η δυο μικρά κουτιά
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά και το ζαμπόν σε κυβάκια. Τρίβουμε τα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα τσιγαρίζουμε με λάδι στο τέλος για να μην κολλήσουν.
Αφού βράσουν τα μακαρόνια, στρώνουμε τα μισά στο ταψί, από πάνω ρίχνουμε ζαμπόν και στη συνέχεια τα μισά τυριά, τη πιπέρια τη μισή για να κρατήσουμε και για μετά.Τελειώνοντας με τη πρώτη στρώση, μετά κάνουμε και τη δεύτερη στρώση κατά τον ίδιο τρόπο.
Στο τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι ότου ροδοκοκκινίσει. Σερβίρεται ζεστό.