Mπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα!
10 Σεπτεμβρίου 2012
Για την καραμέλα γάλακτος, βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα. Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄. Κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.
μερίδες 16
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
- 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
Για την καραμέλα γάλακτος
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
- 150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη
Πηγή:www.argiro.gr