Πατατοσαλάτα με μουστάρδα και κάππαρη
28 Αυγούστου 2012
Συνταγή για συνοδευτικό πιάτο… Υλικά για 4-6 άτομα
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
θαλασσινό αλάτι
λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
3 αγγούρια τουρσί κομμένα σε φέτες
1 κιλό πατάτες καλά πλυμένες
250 ελαιόλαδο
2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 35 με 40 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία.
Τις ελέγχουμε βυθίζοντας ένα λεπτό μαχαίρι – θα πρέπει να τις διαπερνά με ευκολία. Προσέξτε, όμως, να μην παραβράσουν και «τραβήξουν» νερό.
Τις βγάζουμε από το νερό, τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τόσο που να μπορούμε να τις πιάσουμε, και όσο είναι ακόμα ζεστές, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ.
Τις σπάμε με το πιρούνι, δεν τις πολτοποιούμε και ταυτόχρονα ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κάππαρη, τα αγγούρια τουρσί, μουστάρδα, μαγιονέζα και τελευταία τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον κόλιανδρο.
Ανακατεύουμε, αλλά όχι πολύ, για να μην λιώσουν οι πατάτες και τα μυρωδικά, και σερβίρουμε.
Πηγή: piestirio.blogspot.com