Ανατολίτικο ψαρονέφρι στο φούρνο
23 Αυγούστου 2012
(προετοιμασία 5’ – μαγείρεμα 45’)
Υλικά για 6 άτομα
2 κομμάτια ψαρονέφρι
2 κ.σ. ανάμεικτα μπαχαρικά (σαφράν, κύμινο, κουρκουμάς, πάπρικα)
1 κ.σ. μουστάρδα
6 ντομάτες
2 κόκκινα κρεμμύδια
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° C για 7’. Στρώνετε λαδόκολα σε ένα ταψί.
Πλένετε τις ντομάτες, καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα κόβετε σε ροδέλες και τα τοποθετείτε στο ταψί.
Ανακατεύετε τη μουστάρδα με τα μπαχαρικά, αλείφετε το ψαρονέφρι με αυτό το μείγμα και το τοποθετείτε πάνω στα λαχανικά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, λίγο κόκκινο πιπέρι και ραντίζετε με ελαιόλαδο.
Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 45’ και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180° C τα τελευταία 20’. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει, κόβετε το κρέας σε ροδέλες και σερβίρετε με τα ψημένα λαχανικά.
Tip
Εάν έχετε χρόνο, αφήστε το κρέας να μαριναριστεί στη μουστάρδα και τα μπαχαρικά για αρκετές ώρες.
Πηγή: Elle