Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μικροί Ουκρανοί ζωγράφοι εκθέτουν έργα τους στην Κύπρο

9 Αυγούστου 2011

Μικροί Ουκρανοί ζωγράφοι εκθέτουν έργα τους στην Κύπρο

Δώδεκα μικρούς ζωγράφους του Σχολείου Καλών Τεχνών της Μαριούπολης Ουκρανίας, ηλικίας 9-12 ετών, έφερε στην Κύπρο το Ίδρυμα Λεβέντη.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής τους που οργανώνει το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας.

Θέμα των έργων τους, που αποπνέουν παιδική χαρά και αισιοδοξία, είναι η Κύπρος και η Ελληνική Μυθολογία. Οι μαθητές συνοδεύονται από την καθηγήτρια Βικτωρία Τσελπάν, κοσμήτορα της Σχολής Ελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, τη δασκάλα ζωγραφικής Λιουμπόβ Μακάρενκο και την Εβελίνα Ριαπτσένκο του Επιτίμου Προξενείου της Κύπρου στη Μαριούπολη.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στο Μουσείο η Έφορος του Μουσείου Λουκία Χατζηγαβριήλ, προσφώνησε ο πρέσβης της Ουκρανίας Ολεξάντρ Ντέμιανουκ και η δασκάλα Μακάρενκο μίλησε για τις εμπειρίες των μαθητών της ζωγραφίζοντας θέματα από την Κύπρο και την ελληνική μυθολογία.

Στη συνεχεία οι μαθητές από τη Μαριούπολη επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον Όμιλο Carlsberg και γευμάτισαν, φιλοξενούμενοι του επιτίμου προξένου της Ουκρανίας Αλέξη Φωτιάδη.

Οι μαθητές είναι φιλοξενούμενοι για δέκα ημέρες στις καλοκαιρινές παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κύπρο θα επισκεφθούν αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Κύπρου και θα δουν με τα μάτια τους και θα αγγίξουν με τα χέρια τους τα θέματα των ζωγραφικών έργων τους.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως το τέλος Αυγούστου και τα έργα ζωγραφικής διατίθενται προς 50 ευρώ έκαστο. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Σχολείου Καλών Τεχνών Μαριούπολης.

Πηγή: http://www.inews.gr/96/mikroi-oukranoi-zografoi-ekthetoun-erga-tous-stin-kypro.htm