Kίνδυνος καρκίνου από αλκοόλ
4 Οκτωβρίου 2009
Η μεγάλη κατανάλωση οινοπνευματωδών όπως η βότκα ή το ουίσκι, αλλά και η κατανάλωση μπίρας μπορούν σχεδόν να διπλασιάσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Δεν φαίνεται να ισχύει πάντως το ίδιο για τους λάτρεις του κρασιού, όπως ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Οι επιστήμονες συνέκριναν άτομα που κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών με άλλα που δεν έπιναν καθόλου ή έπιναν πολύ σπάνια.
Οπως είδαν, τα άτομα που έκαναν μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου, του ήπατος, του παγκρέατος, του πνεύμονος και του προστάτη.
Η μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου αφορούσε τους καρκίνους του οισοφάγου και του ήπατος, σημειώνεται στη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Cancer Detection and Ρrevention».
Πηγή: http://www.tech-culture.com