Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η βαθειά κρίση τής Ομογένειας και οι επιλογές ανθρώπων που υπηρετούν αυτούς τούς θεσμούς.

12 Ιουλίου 2009

Η βαθειά κρίση τής Ομογένειας και οι επιλογές ανθρώπων που υπηρετούν αυτούς τούς θεσμούς.

Γράφει η Σεβαστή Μπούρα- Μπούτου

Τελευταία έπεσε στα χέρια μου μια χαρτολαδόκολα που το A.H.I American Hellenic Institute περιέφερε σε κάποιες Πολιτείες, ζητώντας όσο πιο πολλούς πελάτες, πιο ευγενικά συνυπογράφοντες, για να δοθεί η τελευταία χαριστική βολή στο Μακεδονικό, με τον λεγόμενο γεωγραφικό προσδιορισμό τού ονόματος τού ψευδοκράτους.

Για να κάνω το σχόλιο πιο κατανοητό, η νέα διοίκηση τού παραπάνω Οργανισμού, που μας είχε αφήσει κάποιες καλές αναμνήσεις με την στάση τού Ρωσίδη, έχει αλλάξει την πολιτική της τόσο παράξενα που αναρωτιόμαστε, κάποιοι από εμάς, τι ρόλο παίζει και θα παίξει το λεγόμενο A.H.I από εδώ και εμπρός στην υπεράσπιση τών Εθνικών μας θεμάτων και ιδιαίτερα τού όλο και πιο περιπλεκόμενου προβλήματος από το Σκοπιανό στο Μακεδονικό.

Η γράφουσα έχει υποψιαστεί από καιρό, ότι οι ισχυροί της Ομογένειας έχοντας τη δύναμη ενός οργανισμού, εκλεγμένοι άλλοτε με δημοκρατικούς και άλλοτε με διεφθαρμένους τρόπους, αλωνίζουν , στο αλώνι αυτής τής Ομογένειας, όλο και πιο πολύ τήν δική τους σοδειά, από το δικό τους κτηματάκι, κάνοντας και στο τέλος επίδειξη δύναμης για την άπιαστη ικανότητά τους, να κάνουν το δικό τους και μόνο το δικό τους πανίσχυρο Εγώ έρμαιο η τών προσωπικών φιλοδοξιών η φερέφωνο τών συμφερόντων κάποιων που παίζουν τη ζωή τών ανθρώπων στα χέρια τους με την πολιτική τους δύναμη. Μετά, με μια περατζάδα, ας πούμε στην Αστόρια η σε κάποια αίθουσα κάποιου μεγάλου πανεπιστημίου η πρώην χαρτοπαιγνίου, ακόμη και με την παρουσία τους στον Ελληνικό χώρο, προσκεκλημένοι από τούς ομοϊδεάτες τους σε χώρους καλά επιλεγμένους, παρουσιάζονται σαν οι μόνοι σωτήρες τού χώρου τών αθώων Ελλήνων τής διασποράς. Κάποιοι από αυτούς έχουν αποδειχθεί και τζίνια στην συγκέντρωση χρημάτων.

Σε θεσμικό επίπεδο η Ομογένεια έχει αποκτήσει οδηγούς και συνοδηγούς τα τελευταία χρόνια που δεν προσθέτουν τίποτε νέο και επικοδομητικό στο οδοιπορικό της. Απεναντίας, επιβεβαιώνεται όλο και πιο συχνά ότι οι περισσότεροι από αυτούς τούς υποτυπώδεις ηγέτες, ενώ μπορεί να ξεκίνησαν με όνειρα και ιδέες, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν πρώτα τα προσωπικά τους φιλόδοξα σχέδια, πριν αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα αιτήματα τής Ομογένειας. Μέσα σε όλα αυτά έχει προστεθεί και η κομματική τους προτίμηση, γιατί η πολιτική πια δεν είναι πολιτική ιδεών, αφού ο ιδεατός κόσμος της πολιτικής περνάει κι αυτός κρίση με την ανάμειξη των απόψεων και την ανάμειξη τών πολιτικών από τον ένα κομματικό σχηματισμό στον άλλον.

Ύστερα από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ομογένεια τής Νέας Υόρκης, Ουάσινγτον και περιχώρων, αναρωτιέται κανείς πώς θα είναι διαμορφωμένη η μοίρα μας σε λίγα χρόνια- χρυσωμένη στη ράχη μας η ριγμένη στην θάλασσα με τέτοιους ηγέτες;.